Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb fordulat a Bányai ügyében: megalázó ajánlatot kapott az eltávolított igazgató

Vezető nélkül maradt volna a Bányai Júlia Gimnázium, ezért visszahívta volna a Klik a tiltakozások ellenére leváltott egykori igazgatót. Lukács Lajos nemet mondott, így továbbra is igazgató nélkül, két ideiglenes helyettessel működik a kecskeméti intézmény.

 

Forrás: googlemaps
hirdetés
hirdetés
Elképesztő történetet osztott meg a Bányai szülői munkaközössége a Facebookon. E szerint a 22 év után indok nélkül eltávolított Lukács Lajos egykori igazgatót év elején behívták a helyi Klikhez, és felkérték, legyen vezetőhelyettes az intézményben.

Történt ugyanis, hogy a helyettesek pályázatát is elbírálták Kecskeméten, és csak az egyik eddigi helyettes kapott ismét megbízást, ám egyedül maradt volna az iskola vezetésével.

Félévi váltás van, ezért rengeteg dolgot kell végrehajtani az iskolában: 145 kisdiák írásbeli felvételi vizsgája van, ki kell írni versenyeket, félévzárás, új félév nyitása, órarend összeállítás, érettségi jelentkezés – sorolják a posztban.

A Bányairól szóló írásaink

Helyesírási hibák győztes pályázatban

Elutasították Lukács pályázatát a közgyűlésben

Fekete ruhában mentek iskolába a bányais diákok

Mint arról mi is többször beszámoltunk, a kecskeméti képviselőtestület Lukács helyére Szilágyi Tünde Piroskát szánja, őt viszont a Klik egyelőre nem nevezte ki. Lukács eltávolítása ellen egyébként többször tüntettek a diákok és a szülők, az általuk alakított csoport a város polgármesterét is vitára hívta az ügyben, de választ még nem kaptak.

A helyettesek kiléte végül megoldódott, ugyanis a másik helyettes az iskola érdekében vállalta, hogy továbbra is ellátja a teendőket. Igazgató tehát nincs, de helyettesek egyelőre mégis vannak.

Egyébként még semmi sem dőlt el, az önkormányzati képviselőtestület ugyan nem Lukácsot támogatta, ám a kinevezésébe még beleszólhat az EMMI. Bár kérdés, hogy akkor mire lett volna jó ez az egész cirkusz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X