Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kötelező iskolai tananyaggá tenné a horgászatot a MOHOSZ

1

Hollandiához hasonlóan három éven belül általános iskolai tananyaggá tenné a horgászatot a Magyar Országos Horgász Szövetség.

Forrás: MTI / Beliczay László

Az általános iskolai képzés kötelező részévé tenné a horgászatot a MOHOSZ, elképzelésük szerint három év múlva akár meg is kezdődhetne a diákok képzése és vizsgáztatása - írja a Blikk. Az iskolát így minden diák egy horgászvizsgával és ennek megfelelő igazolvánnyal hagyhatná el..

hirdetés
hirdetés

Dérer István, a szövetség elnökhelyettese az agrárszektor.hu-nak nyilatkozva kifejtette, hogy a szövetség középtávú céljai között szerepel a javaslat, így kívánnák emelni a külföldiekkel szemben a magyar horgászok részarányát. A horgászturisták száma jelenleg évi 100 ezer fő körül alakul, a hazánkban regisztrált horgászok száma 330 ezer, de ezt hat év alatt 400 ezerre bővítenék.

A horgászvizsga része egy feleletválasztós írásbeli vizsga, valamint egy szóbeli is a MOHOSZ követelményei alapján. Fel kell ismerni fotókról a Magyarországon előforduló halfajokat, a megjelölve a méretkorlátozást, az esetleges horgászati tilalmat is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kóródy Gergely

érdekes figyelni az átvételek közti torzulásokat, itt az eredeti:

http://www.agrarszektor.hu/elemiszerpiac/hihetetlen_ez_is_tananyag_lehet_az_altalanos_iskolakban.5780.html?utm_source=agrarszektor&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel

Itt még sehol nincs szó kötelezővé tételről. Ez valami jellemző diktatúrába belegárgyult becsípődés, hogy ami nem tilos, az rögtön kötelező. Ilyenformán -bár személy szerint nem sok értéket vagy pozitív nevelő hatást látok a horgászatban- teljesen támogathatónak tartom az ötletet

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X