Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A sztrájkbizottság szerint nem követlenek béremelést, és már csak a kormányra várnak

Feltehetően Lázár János tegnapi szavaira reagált a Pedagógusok Sztrájkbizottsága közleményében. Azt írják, nem követelnek béremelést, és várják, hogy a kormány küldje a megállapodás-tervezetet, amivel két napos késésben vannak.

Forrás: Túry Gergely

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága mindaddig folytatja a tárgyalásokat a Kormány képviselői és a Sztrájkbizottság között, ameddig reményt lát arra, hogy a köznevelés vitás kérdéseiben megegyezés jöhet létre. Erre kötelezi a pedagógustársadalomtól, a szülőktől és a tanulóktól érkező támogatás, biztatás – írta az Eduline-hoz is eljuttatott közleményében a PSZ.

hirdetés
hirdetés

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága – tárgyalási készségének fenntartása mellett – a leghatározottabban visszautasítja azokat a megalapozatlan vádaskodásokat, alaptalan politikusi nyilatkozatokat, amelyek a kormányzó párt legkülönbözőbb állami, parlamenti tisztségeket betöltő tagjai részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

Tegnap írtunk arról, hogy Lázár János hogyan értékelte a tiltakozásokat. Többek közt arról beszélt, hogy a pedagógusok a gyerekeket maguk előtt tolva követelnek több pénzt.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága ismeri és megtartja a törvényeket, és elvárja a nyilatkozó politikusoktól, hogy azokat ők is tartsák tiszteletben. A sztrájkot megelőző tárgyalások ugyanis törvényből levezethető szakszervezeti jogok, illetőleg kormányzati kötelezettségek - írták.

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága várja, hogy a Kormány képviselői – ígéretüknek megfelelően – küldjék meg azt a megállapodás-tervezetet, amely a további tárgyalások alapjául szolgál, s amelynek elkészítésére 2016. február 17-ei határidővel vállalkozott.

Ahogy fogalmaznak: a Pedagógusok Sztrájkbizottsága a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek azt állítják, újabb béremelést követelünk a pedagógusoknak! Ez nem igaz! A Pedagógusok Sztrájkbizottsága fizetésemelési követelése az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik!

A tanárlázadás legfrissebb híreit itt éritek el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X