Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lázár szerint a tanárok az ellenzéki pártok ellen tiltakoznak, és a tankönyvlobbit sejti mögöttük

2

Az elégedetlenséget érti, mivel maga is naponta szembesül az „oktatás nehézségeivel” – mondta a 40. Kormányinfón Lázár János miniszterelnökséget irányító miniszter. Szerinte a pedagógusok felhasználják a gyerekeket és béremelést követelnek.

Forrás: Túry Gergely

Lázár elmondta, még eszébe sem jutott, hogy azt kérje a gyerekétől, hogy sztrájkoljon és ne menjen iskolába. Arra utalhatott, hogy több szülő kezdeményezte, február 29-én ne engedjék gyerekeiket iskolába. Már ezrek csatlakoztak a tiltakozáshoz, ami úgy tűnik, országos lesz.

hirdetés
hirdetés

„A szakszervezeteket óvnám attól a politikától, hogy gyerekekkel próbálják zsarolni a kormányzatot” - mondta. Lázár szerint eddig konszenzus volt abban, hogy nem viszik a politikát az iskolába.

A tanárlázadásról szóló legfrissebb híreket itt találjátok.

A szülők és a pedagógusok Lázár szerint elsősorban az ellenzéki pártok ellen tiltakoznak, amikor azt kérik, hogy ne segítsenek nekik.

Lázár újra beszélt arról, nem engedik, hogy ismét bért emeljenek a pedagógusoknak, holott már korábban kiderült, a tanárok ilyesmit nem is követelnek.

„Természetesen a Klik nem egy hibátlan szervezet, ugyanakkor az állami fenntartói jog megkérdőjelezhetetlen” – mondta, szerinte ez nem képezheti vita tárgyát.

Arra többször utalt, hogy a tankönyvlobbi felhasználhatja a tanárokat, és vissza szeretnék hozni a fizetős tankönyvek korszakát, amit a kormány nem fog hagyni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Tass Gyula

Ez az a lény,akinek a családja mult héten nemLOPOTT 505 hektár földet ?

Soltész László

Tavaszi nagytakarításra keresek partnereket. Márciusban jön el az ideje az ablakpucolásnak, a szőnyegporolásnak, és a féregtelenítésnek! Szerintem ráfér az országra egy alapos tavaszi nagytakarítás.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X