Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Milliók nézik a kissé őrült tanár videóját

Egy közismert amerikai tanár egy elég őrült táncot mutatott be a diákjaival, az erről készült videót pedig már több millióan nézték meg. De mégis miért?

 

Forrás: Facebook
hirdetés
hirdetés

Ron Clark, a Ron Clark Academy alapítója posztolta azt a videót, ahol hét diákjával táncol. A videó ötlete abból eredt, hogy mostanság főleg Amerikában sokan utánozzák egy Dlow nevű rapper táncát, amit Bet You Can't Do It Like Me Challenge-nek neveztek el. (Kb. olyan, mint az Ice Bucket Challenge, csak egyelőre nem olyan idegesítő.)

Ron Clark azonban nem csak egyszerű vírusvideónak szánta a felvételt. A radikális módszereiről ismert tanár főleg nehéz sorsú, szegény családból származó gyerekekkel foglalkozik, és azt szerette volna megmutatni, hogy nem csak az oktatási anyagok átadására van szükség, hanem szoros kötődést is ki kell alakítani ezekkel a tanulókkal, erre pedig az ilyen egészen fura tevékenységek is alkalmasak.

 

Ron Clark Academy having fun with the #doitlikemechallenge

Posted by Ron Clark on Sunday, 3 January 2016

Clark igazi híresség az Egyesült Államokban, könyvei általában az eladási listák elején találhatók, és népszerű showműsorok rendszeres vendége. 2007-ben alapította az atlantai iskoláját, ahol az átlagostól teljesen eltérő módszerekkel tanítanak, főleg hátrányos helyzetű gyerekeket.

2006-ban filmet is forgattak a különc tanárról, amit itthon 2009-ben A diadal címmel mutattak be. Clarkot Matthew Perry játszotta.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X