Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ide járatja gyerekét az elit: ezek a legdrágább középiskolák Magyarországon

13

Egyre több szülő választja manapság a magániskolákat, és egyáltalán nem csak akkor, ha speciális bánásmódot igényel a gyerek. Bár több magánkézben lévő iskola ma már sokak számára elérhető, továbbra is vannak olyanok, amik tényleg csak a legtehetősebbek számára állnak nyitva. A legtöbb pénzt a nemzetközi sulik kérik el a szülőtől, míg a teljesen magyar intézményekben általában bőven egymillió forint alatt marad az éves tandíj. Megnéztük, mennyit kell fizetni a legdrágább középiskolákért.

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola épülete
A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola épülete
hirdetés
hirdetés
Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola már évek óta a legdrágább hasonló intézmény az országban. A Nagykovácsiban található sulit eredetileg az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége hozta létre a követségi dolgozók gyerekei számára. Ma már nem csak ők járnak ide, de még mindig 80%-ban külföldi állampolgárok gyerekei tanulnak itt. Ehhez persze lehet némi köze az évi csaknem 5 millió forintos éves tandíjnak is. Ezen felül a beiratkozás évében még csaknem egymillió forintnyi beiratkozási- és épülethasználati díjat is kell fizetni.

British International School

Szintén külföldi diplomaták és üzletemberek körében közkedvelt az óbudai British International School. A tandíj az első két évben alacsonyabb, mint az utolsó kettőben, ám minden esetben közelít az 5 millió forinthoz. Cserébe – mint ahogy ez általában a nemzetközi intézményekre jellemző – nemzetközi érettségit ad.

Britannica International School

A Britannica International School már általános iskolásokat is fogad, és teljesen brit típusú oktatást ígér – annak ellenére, hogy vegyesen találhatók magyar és külföldi tanárok is a testületben. Az éves tandíj korcsoporttól függően 2,8-3,8 millió forint. A brit nemzeti tanterv sajátosságai miatt 16 éves korban vizsgát kell tenni, 18 évesen pedig az emelt szintű cambredge-i érettségit lehet megszerezni.

Greater Grace Intarnational School

A Britannicához hasonlóan a XII. kerületben található a Greater Grace Intarnational School, ami standard amerikai érettségire készít fel. A tandíj évente 1,5 és 3,7 millió forint között mozog. Itt szintén nem csak középiskolai képzés folyik, egészen óvodás kortól foglalkoznak a gyerekekkel.

A Budapesti Német Iskola a XII. kerületben
A Budapesti Német Iskola a XII. kerületben
SEK Budapest International School

Magyar és nemzetközi érettségit is ad, és közel kétmillió forintos éves tandíjat számol fel a spanyol eredetű SEK. Cserébe a gyerekek a külön világba csöppennek, saját egyenruha, napi két étkezés és iskolabusz, valamint számos szabadidős program várja a felvételt nyert tanulókat. Az oktatás főleg angolul folyik, de a spanyolt is kiemelten tanítják.

Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Évi 1,5-1,8 millió forintos éves tandíjat kell fizetni a Gustave Eiffel francia iskolában. Itt főleg a francia oktatásügyi minisztérium előírásai a mérvadóak, ám a francia érettségivel hazai felsőoktatási intézményekbe is lehet jelentkezni, mivel ezt a vizsgatípust elismeri a magyar állam.

Budapesti Nemzetközi Keresztyén Iskola

Némileg kevésbé kell mélyen a pénztárcájába nyúlnia annak, aki a Budapesti Nemzetközi Keresztyén Iskolába íratja gyerekét. Itt 1-1,5 millió forint körüli éves tandíjat szabnak meg. A tanrendben komoly szerepet kapnak a bibliatanok és az istentiszteletek látogatása.

Budapesti Német Iskola, Thomas Mann Gimnázium

Nagyjából egymillió forintos tandíjat kell fizetni a Budapesti Német Iskola Thomas Mann Gimnáziumában. Az iskola német tanterv szerint oktat, ennek megfelelő érettségit is ad, ám ezt elfogadja az állam, így hazai főiskolára vagy egyetemre is lehet vele jelentkezni. A XII. kerületi iskolának saját üdülője is van a Velencei-tónál.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (13) , melyek közül a legfrissebbek:

Sics

Turi Dani: Középiskolák rangsora? Ha tudnád miről beszélsz... de hát nem tudod. A magyarországi középiskolák rangsorát az alapján állítják fel, hogy az adott iskolából magyarországi felsőoktatási intézménybe jelentkezők mekkora hányadát veszik fel. Nem tudom érted-e a szót: felvételiző, meg magyarországi. ... Aki egy angol vagy (német vagy más) nyelvű fizetős iskolában végez... ahol 4 év alatt 20 millió Ft tandíjat fizet k ... az egyrészt azért nem fog magyar egyetemre jelentkezni, mert nem beszél magyarul. Mármint az ilyen iskolában végzettek egy jelenetős része nem is beszél magyarul. Hogy a búbánatba jelentkezhetne akkor magyar felsőoktatási intézmény JELENTKEZÉST igénylő szakára? :D ... Fizetős angol nyelvű képzésre persze mehet... de ehhez nem jelentkeznie kell, hanem leperkálni a tandíjat, a SOTE esetében pld félévente 6 misit. ... No persze aki ilyen fizetős suliban végez, az többnyire nem magyarországi egyetemet céloz meg, hanem jónevű amcsi vagy nyugat-európai egyetemeket. ( A magyar egyetemek kb a fasorban sincsenek az egyetemek nemzetközi rangsorában... egyedül a CEU, a magyar orvosi egyetemek fizetős angol nyelvű képzései meg a BME ilyen képzése tartja magát valamennyire...)

A Redland www.redland.hu nem egy klasszikus elitképző, de nagyon jó a közösség. Akit érdekel, érdemes megnéznie!

Ha tehetném a gyermekemet ilyen iskolába járatnám, és akkor felsőben nem kéne olyan sok felesleges dolgot megtanulnia, mint amit a magyar oktatási rendszerben jelenleg elvárnak tőlük. Célirányosan azt tanulná, amire szüksége lesz a jövőben. Ha a mi rendszerünk így működne, akkor sokkal szívesebben járnának iskolába a kamasz gyerekek.

Az a szülő, aki meg nem elit suliba járatja gyermekét, az meg "szar szülő".....

[email protected]

Továbbá örömünkre szolgál, hogy informálhatjuk önöket arról, hogy a 2016-os tanév kezdetével iskolánk létszáma megkétszerezödőtt és új épülettel bővült. Jelentekésből nincs hiány, kérjük ne aggodjanak.
Lezárásként a diákok nem a pénztől lesznek intelligensebbek, hanem az oktatás mínőségétől, amit ez az intezmény lehetővé tesz.

[email protected]

Továbbá örömünkre szolgál, hogy informálhatjuk önöket arról, hogy a 2016-os tanév kezdetével iskolánk létszáma megkétszerezödőtt és új épülettel bővült. Jelentekésből nincs hiány, kérjük ne aggodjanak.
Lezárásként a diákok nem a pénztől lesznek intelligensebbek, hanem az oktatás mínőségétől, amit ez az intezmény lehetővé tesz.

Turi Dani

Kit érdekel, hogy melyik iskola dicsekedhet elit szülőkkel?

Inkább az az érdekes, hogy melyik iskola dicsekedhet a végzett gyerekek elitjével :-)

Azt pedig megtudhatjuk a középiskolák rangsorából.

És ha jól veszem ki a fenti cikkből, akkor a hazai középiskolák rangsorában a fenti magániskolák sehol sincsenek.

János Szabó

"Ide járatja gyerekét az elit:" Szerintem ez itt a reklám(ozás) helye. kevés a jelentkező és nem megy a biznisz.

Fülöpné Kéri Mária

Az elit gyerekei ettől okosabbak lesznek? Érdekes ismerem a matematika és sakk versenyeken TOP 10-ben szereplők névsorát, szerencsére ott nem rontják a levegőt ezeknek a gyerekei, ott a tudás számít és nem a szülök ismeretlen úton szerzett millái illetve milliárdjai!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X