Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Térkép: ezek a legjobb budapesti gimnáziumok és szakközépiskolák

A belső - például az V., a VI., a VII., a VIII., az I., a II., a III. és a XII. - budapesti kerületek szakközépiskolái és gimnáziumai taroltak a HVG 2014-es középiskolai rangsorában, ezekből a kerületekből szerepel a legtöbb intézmény a top százas listán, míg a külső kerületekből kevesebb középiskola került a száz legjobb közé.

Forrás: HVG rangsor - Középiskola 2014
hirdetés
hirdetés

A diákok teljesítménye alapján a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Szent István Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola áll a budapesti középiskolák rangsorának élén.

Az összesített, országos rangsort is a Fazekas, a Radnóti, a Szent István és az Eötvös vezeti, az ötödik helyezett Városmajori Gimnáziumot viszont megelőzte a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium. A vidéki gimnáziumok is jól szerepeltek a középiskolai rangsorban: bár a legjobb tízbe csak kettő került be, a legjobb húsz közül tíz vidéki. A HVG középiskolai rangsoráról szóló cikkeinket itt találjátok.

A HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban minden fontos információt megtalálsz az alap- és mesterszakokról, megismerheted a pályakövetési rendszer adatait, valamint megtudhatod, mekkora kiadással kell számolniuk a hallgatóknak, milyen változások várhatóak a felsőoktatásban, és milyen ösztöndíjakra pályázhatsz. A HVG felsőoktatási rangsorát keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt, a kiadótól.

Most rövid ideig kedvezményes áron, 2500 forintért rendelheted meg a HVG három idei oktatási kiadványát: a Diploma Rangsort, a Középiskolai Rangsort és a Campus Pluszt. Az ajánlat december 15-ig érvényes, részletek és rendelés itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X