Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ötven tanárt küldenek el a pécsi iskolákból

tanár
A pécsi iskolákban is csökkentik a létszámot: 3300 pedagógus marad
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Elsősorban nyugdíjazásokkal ötven pedagógus- és tíz más álláshelyet szüntetnek meg a következő tanévtől a városi fenntartású pécsi oktatási intézményekben – várhatóan erről dönt csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

hirdetés

Az alap- és középfokú, önkormányzati fenntartású pécsi intézményekben a csütörtökön a közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint összesen hatvan álláshelyet szüntetnek meg, de a változások után is több mint 3300 marad.    

Nagy Csaba (Fidesz) oktatási ügyekben illetékes alpolgármester azt mondta: lesznek, akik a megszűnő álláshelyekről más intézménybe kerülnek, az esetek többségében azonban nyugdíjazással oldják meg a helyzetet, illetve nem foglalkoztatnak tovább nyugdíjas korúakat. A többiektől pedig valóban elköszönnek, nekik a város segít az álláskeresésben - tette hozzá.    

Nagy Csaba közölte, minden évben az adott feladathoz rendelik a pedagógus-álláshelyeket, ennek értelmében módosították az idén is a létszámkereteket. Az alpolgármester a változások okaként a folyamatosan csökkenő gyermeklétszámot jelölte meg. Mint mondta, akad olyan intézmény, amelyben kevesebb osztály indul szeptemberben, mint egy éve, de az iskolákban több helyütt csökken a heti óratömeg is.    

Az óvodák esetében a tizenegy telephelyen működő Keleti Városrészi Óvoda álláshelyeinek számát kettővel csökkentik; a közalkalmazottak munkaviszonyát nyugdíjazással szüntetik meg. Az általános iskolákban huszonhét pedagógus és kilenc nem pedagógus álláshely szűnik meg, míg a középiskolákban huszonhét pedagógus álláshelyet szüntetnek meg, miközben négyet hoznak létre.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X