Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még csak 9 éves, de már tízmilliókat keres egy általános iskolás

Kieron Williamson, a
Kieron Williamson, a "mini Monet"
Forrás: YouTube

„Az, hogy festek, teljesen természetes számomra, de lehet, hogy inkább focista leszek” – mondta a kilencéves Kieron Williamson élete első interjújában, amelyet a Daily Mailnek adott. A „mini Monet-nak” becézett brit tehetség még csak alsó tagozatos, de már most annyi pénzt keresett különleges festményeivel, hogy új házat vásárolhatott családjának.

hirdetés
hirdetés

A kilencéves fiú három évvel ezelőtt, egy nyaraláson kezdett tájképeket festeni, azóta nemzetközi hírnevet szerzett. Ma már világszerte 6500-an várnak képeire, és sorra nyílnak a kiállításai. A norfolki Ludhamben élő fiú legutóbbi kiállításán néhány perc alatt adta el 33 festményét – összesen 150 ezer fontért, azaz közel 50 millió forintért.

„Szinte minden nap festek, de olyan is előfordul, hogy csak vázlatokat készítek. Olajjal, pasztellel és akvarellel is dolgozom, most ez utóbbi a kedvenc technikám” – mesélte Kieron, aki egy tájképekre specializálódott „modern brit festőként” jellemzi önmagát.

Példaképe az 1974-ben elhunyt Edward Seago, az egyik legjelentősebb 20. századi angol tájképfestő. „A festészet olyasmi számomra, mint egy jó barát. Szeretnék híres lenni, na és persze bátrabb egy kicsit. A tájak után ideje lenne embereket és állatokat is ábrázolnom” – gyakorolt szigorú önkritikát. Még csak 12 éves, de már egyetemi professzorokat ejt ámulatba tudásával egy indianapolisi fiú – róla itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X