Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hihetetlen teljesítménnyel lepte meg a világot egy 12 éves fiú

3

Jacob Barnett mindössze 12 éves, de már ámulatba ejtette a professzorokat matematikatudásával. A fiú az indianapolisi Purdue University hallgatója, és 170-es az IQ-ja: magasabb, mint Albert Einsteiné volt – írja a Daily Mail.

Jacob Barnett
Jacob Barnett
Forrás: YouTube
hirdetés
hirdetés

Mindössze egyetlen hét alatt sajátította el az analízist, algebrát, geometriát és trigonometriát, órák után pedig ő korrepetálja sokkal idősebb egyetemi csoporttársait. Mindeközben keményen dolgozik azon, hogy továbbfejlessze Einstein relativitáselméletét: kitartóan kutatja a világegyetem keletkezését.

„Jacob elmélete helyes, hihetetlen, hogy a legbonyolultabb asztrofizikai és elméleti fizikai problémákon dolgozik” – mondta Scott Tremaine, az indianai csillagászati intézet professzora, miután a fiú édesanyja korábban elküldött neki egy videót Jacob munkájáról. A tudós szerint a fiú egyszer Nobel-díjat kap majd a kutatásaiért.

A 12 éves diáknál évekkel ezelőtt az autizmus enyhe formáját diagnosztizálták. a rendellenesség azonban ragyogó tehetségében mutatkozik meg: szülei szerint már háromévesen 5000 darabos puzzle-t rakott ki, később pedig 8 év alatt elvégezte az általános- és középiskolát. Négyévesen végezte el az első osztályt egy kisfiú – a brit csodagyerekről itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Kálmán Tisza

Azért azt is figyelembe kellene venni, hogy az amerikai oktatási rendszer mennyivel gyengébb, mondjuk a miénknél. Ott elvégezni harmadannyi idő alatt a középiskolát is, nem egy akkora dicsőség. Mivel még a középiskolákban is általában csak szoroznak-osztanak. Az amerikaiak nem csak ebben, hanem mindenben szeretnek túlozni. Erősen kétlem, hogy a gyerek Einsteinnél intelligensebb lenne. Az intelligencia szint pedig azért attól is függ, hogy milyen teszttel végzik el. Az meg pláne megmosolyogtató, hogy a világegyetem keletkezésén rágódik lévén, hogy azt még a világ legbriliánsabb tudósai együtt véve sem tudják megválaszolni. Hiába a számtalan kísérlet a CERN-ben, stb. Pont egy 12 éves gyereknek sikerülne... Vicces, hogy ő ezt komolyan el is hiszi, hogy sikerülhet neki. Ebből is látszik, hogy még csak 12 éves. Az igazán okos emberek, pedig egyébként sem a nagy tudományos kérdésekkel szoktak bíbelődni, hanem inkább a piaci folyamatokat próbálják kiszámítani a tőzsdén, azzal zsákszámra keresik a pénzt. Az ilyen típusú emberek egyszerű bioszámológépek.

Beata Szabó

Az is hihetetlen ahogy az iskolák mennyire nem ismerik fel a gyerekek képességeit és mennyire félre ismerik a gyerekeket évekig, míg a szűlő végig nem járja a rögös utat mi ia gond a gyerekkel (pl.esetleg egy enyhe autizmusnál).

Dezső Tóth

Hihetetlen csekély az a sáv, ami a zsenit és az őrültet elválassza. Lehet, hogy a természet kiválasztódása okozza, a sok autista gyerek születését. Ezzel próbál megfelelni az új kor okozta kihívásoknak.

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X