Közoktatás Edupress

Megtalálták a dühöngőnek kialakított szobát a kecskeméti iskolában

Elolvasom

Hiába cáfolta annak létezését korábban az intézmény, megtalálta a rendőrség azt a szobát február 10-én, ahová a kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában a sajátos nevelési igényű gyerekeket zárták - írja a Népszabadság. A pedagógusok állítják: a zárt szoba nem ártott a gyerekeknek, viselkedésüket ugyanis kamerán keresztül figyelték.

Egyéb Eduline

Egy kérdés, amivel foglalkozni kell

Elolvasom

Évente több gyereket diagnosztizálnak autizmussal, mint cukorbetegséggel, rákkal vagy AIDS-vel együttvéve. Az oktatás tehát – ahogyan a társadalom valamennyi területén – kulcsfontosságú az autizmus kérdésének kezelésében.

Közoktatás Eduline

Az autista gyerekek helye az oktatásban

Elolvasom

2007 óta április másodika az Autizmus Világnapja. Ezen a napon elsősorban a korai diagnózis és beavatkozás fontosságára, valamint az autista gyerekek egyre nagyobb számára hívják fel a figyelmet a különböző szervezetek és intézmények. A gyakorisági adatok szerint ugyanis jelenleg 67 millió autista ember él a világon, azonban a gyerekek körében évről évre nő az arányuk és többeket diagnosztizálnak autizmussal, mint cukorbetegséggel, rákkal és AIDS-szel összesen.