Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Gimnazisták priusszal: milliókat csaltak ki

Még meg sem szerezték a diplomát, máris bűnözőket megszégyenítő bűnlajtsrommal rendelkeznek - az elmúlt pár hónapban több gimnazista és egyetemista bukott le, miután több ezer embertől milliókat csaltak ki.

Befektetők tízezreit csapta be egy 16 éves brit diák: Alexander Hunter ki sem mozdult a lakásból, mégis több mint 500 millió forintnak megfelelő összeget szerzett. A középiskolás létrehozott egy honlapot, amelyen pénzügyi tanácsadást kínált ügyfeleinek – havonta 10 ezer forintnak megfelelő összegért. Azt ígérte, hogy segít megduplázni a vagyonukat; az ügyfelek azonban minden pénzüket elvesztették, mert részvényeik hasznát a diák fölözte le egy számítógépes program segítségével.

hirdetés

A Newcastle mellett élő Alexander szülei mit sem sejtettek arról, hogy a fiú több száz millió forintot csalt ki gyanútlan áldozataiból. A diák azonban lebukott, a bíróság döntése alapján az összes pénzt vissza kell fizetnie.

Van, aki a nagyszünetben is lopott bankkártyákkal bizniszel

Zachary Woodham még rajta is túltett. Tönkretett egy céget, több ezer lopott bankkártya adatait szerezte meg, és kínos tréfát űzött egy templomi gyülekezet tagjaival.

A diákot szülei házában tartóztatták le, több ezer bankkártya adatait találták meg a számítógépén. Korábban több iskolatársának dicsekedett azzal, milyen gyorsan fel tudta törni a nagy cégek és a bankok biztonsági rendszerét. Egyik legsikeresebb akciójának azt nevezte, amikor egy templomi gyülekezet honlapját “szabta át”, az oldal látogatóit egy pornósite-ra irányította át.

Woodhamet a bíróság tizenkét hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, emellett 240 óra közösségi munkát kell végeznie. Hackertársa, a 18 éves Charles Tobenhouse ennél kevesebbel megúszta, rá kétszáz óra közösségi munkát szabtak ki.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X