Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem "reklámozhatják" az élettársi kapcsolatot a tanárok az iskolában

Úgy tűnik, Michael Gove brit oktatási miniszter megelégelte, hogy a tanárok saját elképzeléseik szerint tartják meg a kötelező felvilágosító órákat az ún. szabadiskolákban. A politikus felszólította a pedagógusokat, hogy ezentúl csak olyan oktatási anyagokat használjanak, amelyek a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet – adta hírül a The Telegraph.

Michael Gove: „A hagyományos családmodellt hirdessük az iskolákban!”
Michael Gove: „A hagyományos családmodellt hirdessük az iskolákban!”
Forrás: Wikipedia
hirdetés
hirdetés

Az új irányelv Margaret Thatcher kormányának elképzeléseit követi, 1988-ban egyszer már megtiltották a tanároknak, hogy a homoszexualitást „reklámozzák” a felvilágosító órákon. Az oktatási miniszter azt szeretné, ha a diákok megismernék a stabil párkapcsolat és a házasság értékeit, és ha a családalapítást és a gyermeknevelést tekintenék követendő példának.

A hagyományos családmodelltől eltérő élettársi kapcsolatot, valamint a homoszexuális viszonyt ezentúl nem szabad hirdetni a brit iskolákban – olvasható a miniszteri ajánlásban. A házasság fontosságáról és az önmegtartóztatásról tanulnak a diákok a wisconsini iskolákban is – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X