Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több héttel lerövidítik a nyári szünetet, hosszabb lesz a téli több amerikai körzetben

Több nappal, sőt akár több héttel is rövidebb lehet a nyári szünet a rendkívüli téli időjárás miatt számos északkelet-amerikai iskolában – adta hírül a Huffington Post. A korai havazás miatt ugyanis sok helyen napok óta szünetel a tanítás.

Connecticut és New Jersey államban a legrosszabb a helyzet: sok helyen napokig nem volt áram a hóviharok miatt, így az iskolák is zárva tartottak, több épület megrongálódott a kidőlt fák miatt.

hirdetés
hirdetés
Hatalmas gondokat okoz Amerika észak-keleti részén a korán jött havazás
Hatalmas gondokat okoz Amerika észak-keleti részén a korán jött havazás
Forrás: AP

A legtöbb érintett iskolakörzetben azt tervezik, hogy a téli vagy a nyári szünet idején pótolják be az elmaradt tanítási napokat. Számos iskolában ráadásul a tervezettnél később kezdődött a tanév idén szeptemberben az Irén hurrikán pusztítása miatt, így lesz olyan intézmény, ahol akár két héttel is tovább járnak majd iskolába a diákok júniusban. Nagy-Britanniában nem a rendkívüli szünetek miatt rövidítenék le a nyári vakációt – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X