szerző:
Eduline

Disszertációjukat író PhD-hallgatóknak és doktori fokozattal rendelkező kutatóknak kínál 3-12 hónapos ösztöndíjat a...

Az Isztambuli Egyetem. Doktoranduszok és kutatók pályázhatnak a legújabb török ösztöndíjra
©

Disszertációjukat író PhD-hallgatóknak és doktori fokozattal rendelkező kutatóknak kínál 3-12 hónapos ösztöndíjat a török állam a Türkiye Scholarship Programban.

Az egyetemet és a képzést nektek kell kiválasztanotok: az ösztöndíj nyelvoktatást nem tartalmaz, ezért beszélnetek kell azt a nyelvet, amelyen tanulni, kutatni fogtok. A nyertes pályázók havonta 1000 török líra (110 ezer forint) támogatást, illetve kérelem alapján kollégiumi szállást is kapnak.

Az ösztöndíj feltétele, hogy a program lejártakor írjatok egy tanulmányt a saját kutatási témátokban. A pályázati anyagot október 31-ig, a [email protected] email címre kell elküldeni, és tartalmaznia kell a diploma, a nyelvtudást igazoló dokumentumok, illetve a személyi igazolvány vagy az útlevél fénymásolatát, a fogadó intézmény igazolását, ajánlásokat, valamint a munkatapasztalatot igazoló dokumentumokat. A jelentkezési lapon az anyagi helyzettel kapcsolatos adatokat is meg kell adni. További információt a Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapján találtok.