szerző:
Eduline

Hiába a professzorok felháborodása, díszdoktorrá avatják Mocsai Lajos kézilabdaedzőt a Debreceni Egyetemen – írta a Népszabadság.

©

A Debreceni Egyetem (DE) legfőbb döntéshozó szerve, a szenátus a csütörtöki ülésén nagy többséggel megszavazta azt az előterjesztést, miszerint a DE tiszteletbeli doktora lesz Mocsai Lajos kézilabdaedző, akit tavaly vitatott körülmények között neveztek ki a Testnevelési Egyetem rektorává - írta a Népszabadság.

Mint arról korábban beszámoltunk: felháborodást keltett a DE tekintélyes tudományos munkássággal bíró tudósai, professzorai és tanszékvezetői körében, hogy az intézményben díszdoktorrá kívánják avatni Mocsai Lajost, így a véleményező testületként eljáró doktori és habilitációs tanács le is szavazta az előterjesztést.

Ezzel szemben a rektori tanács egyhangúan megszavazta az előterjesztést, amit egyetemi források azzal magyaráztak: a szavazás nyílt volt, így egyetlen rektorhelyettes vagy dékán sem merte megkockáztatni, hogy elveszíti a rektori vezetés bizalmát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!