szerző:
Eduline

Már pályázhattok a 2014-es külföldi ösztöndíjakra: összegyűjtöttük a legjobb lehetőségeket.

Külföldi ösztöndíjak: teljes- és részképzésre, tanulmányútra, nyári egyetemre pályázhattok
©

Campus Hungary

Féléves részképzésen, szakmai gyakorlaton, egyéni vagy csoportos tanulmányúton vehettek részt a Campus Hungary ösztöndíjaival. A féléves programokon havonta 140-217 ezer forintos ösztöndíjat kaphattok attól függően, hogy melyik országba utaztok. A jelentkezési határidő október 18., részletek itt.

Államközi ösztöndíjak

Tanulmányutakra és nyári egyetemekre 2013. október 15-ig, alap- és mesterszakos részképzésre, illetve doktori képzésre 2014. március 3-ig jelentkezhettek -  azokba az országokba, amelyekkel Magyarország szerződést kötött. A részleteket itt találjátok.

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj

Erre az ösztöndíjra 40 évnél fiatalabb kutatók, mesterszakos diplomások, művészek, oktatók, PhD/DLA-hallgatók és tudományos fokozattal rendelkezők pályázhatnak: 3-8 hónapos külföldi tanulmányúton vehettek részt, amelynek célja lehet alkotómunka, kutatás, műfordítás vagy posztgraduális képzés. Valamennyi tudományágban lehet pályázni, az ösztöndíj mellett szállás- és útiköltség-támogatást is kapnak a nyertesek. November 5-ig jelentkezhettek: részletek itt.

Németországi ösztöndíjak

November 15-ig pályázhattok a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) ösztöndíjaira, amelyekkel 10-24 hónapos mesterképzésen, nyári egyetemen vagy csoportos tanulmányúton vehettek részt. A mesterképzésre jelentkezők havi 230 ezer forintos ösztöndíjat, egyszeri útiköltség-támogatást, adott esetben tandíjtámogatást kapnak, illetve a DAAD hozzájárul egy hat hónapos nyelvi kurzus elvégzéséhez is. Az ösztöndíjakról részletesen itt olvashattok.

Bajorországi mesterképzések

Valamennyi tudományágban lehet pályázni a bajorországi felsőoktatási intézményeket tömörítő BAYHOST ösztöndíjára, amely 12 hónapig támogatja a posztgraduális tanulmányaitokat. A határidő december 1., a részleteket itt találjátok.

Svájci ösztöndíj művészeknek

Október 15-ig pályázhattok a svájci állam ösztöndíjára: kilenc hónapos mesterképzésen vehettek részt az előadóművészet, építőművészet, film- és videoművészet, iparművészet, képzőművészet, multimédia, illetve zeneművészet területén. Havonta 475 ezer forint ösztöndíjat, egyszeri, 74 ezer forintos szállástámogatást és egy évig érvényes tömegközlekedési bérletet kaptok. A részleteket itt olvashatjátok.

Törökországi ösztöndíj

PhD-hallgatók és kutatók pályázhatnak a török állam legújabb ösztöndíjára, amellyel 3-12 hónapos tanulmányúton vehettek részt. A támogatás feltétele egy tanulmány megírása: a jelentkezési határidő október 31. A részleteket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!