szerző:
eduline/mti

Már teljes izgalomban vagytok a szerda esti felvételi ponthatárok miatt? Tereljétek el a gondolataitokat egy jó filmmel. Mutatjuk, mit érdemes megnézni.

Várakozáson felül nyitott az észak-amerikai mozikban Christopher Nolan második világháborús drámája, a Dunkirk, becslések szerint 50,5 millió dollár (13,5 milliárd forint) értékben váltottak rá jegyet a bemutató-hétvégén.  A Warner Bros stúdió filmje mintegy 100 millió dolláros költségvetéssel készült. Nemcsak a nézők, de a kritikusok is nagyon jól fogadták Nolan ábrázolását a második világháború híres dunkirki csatájáról. 92 százalékra értékelték a filmet, és már voltak olyan vélemények, hogy az Oscar-díj egyik nagy várományosa lehet a Kenneth Branagh, Mark Rylance, és Tom Hardy főszereplésével forgatott film. 

A nézők sem fukarkodtak a dicséretekkel, sokan azért méltattak, mert egy nem tipikus háborús filmet láthattak, és A- osztályzatot adtak a filmnek.

Még ennél is jobb elismerést kapott a közönségtől a Regina Hall, Queen Latifah, Tiffany Haddish és Jada Pinkett Smith főszereplésével forgatott Girls trip című komédia, amely szintén jól nyitott, 30,4 millió dollárt forgalmazott. Iparági források szerint nézőközönségének 79 százalékát nőt alkották, és A+ osztályzattal illették.

A mozis toplista harmadik helyére a Majmok bolygója: Háború című film került 20,4 millió dollárral. 

Luc Besson sci-fi akciófilmje, a Valerian és az ezer bolygó városa viszont jóval elmaradt a várakozásoktól, a nézők csak 17 millió dollár értékben váltottak rá jegyet bemutatása hétvégéjén.

Egyszerű, de szuper ötlettel rukkolt elő egy budapesti mozi, ezt sokan szeretni fogják

Nyelvvizsgára készültök, vagy csak szeretnétek szinten tartani a nyelvtudásotokat? Akkor jó hírünk van: az egyik budapesti mozi úgy döntött, egyik termében ezentúl csak feliratos és eredeti nyelvű filmeket fog vetíteni. Nézői kéréseknek eleget téve csütörtöktől kizárólag feliratos és eredeti nyelvű filmeket lehet látni a Cinema City Allee hatos termében - közölte a mozihálózat.