szerző:
Eduline

Az egyetemisták fele átlagosan hat kilót szed fel a diplomaosztóig, de van, aki 30 kilóval nyom többet, mint középiskolásként. Az elhízás oka az egészségtelen táplálkozás mellett a stresszes életmód és az alkoholfogyasztás - derült ki a brit Slimming World szervezet felméréséből.

©

A nem reprezentatív felmérést 1055 hallgató bevonásával készítették el tavaly augusztusban. A megkérdezettek 59 százaléka vélte úgy, hogy a stressz okozta az elhízásukat, de több mint ötven százalékuk az új bulizási szokásokat is okolta.

A hallgatók 56 százaléka szerint a nagy ivászatok, 59 százaléka szerint pedig az ezeket követő pizzázások és kebabozások tehetnek a plusz kilókról - írja a Slimming World. A megkérdezettek 52 százaléka ismerte el, hogy az elmúlt héten legalább háromszor ivott, 3 százalékuk pedig azt válaszolta, hogy az egyetem alatt minden nap lerészegedett. Így nem csoda, hogy 62 százalékuk a diplomaosztóig legalább 6 kilót felszed, de van, aki 30 kilóval nyom többet, mint középiskolásként.

A hallgatók 65 százaléka tartotta egészségtelennek saját étkezési szokásait. Minden második egyetemista elismerte, hogy egy héten ötször félkész ételt, heti háromszor-ötször gyorskaját és házhoz szállított ételeket fogyaszt, miközben egyharmaduk legfeljebb hetente egyszer vagy egyszer sem eszik gyümölcsöt vagy zöldséget. Sokan főzni sem tudnak: egyharmaduknak jelent problémát a bolognai spagetti elkészítése, ha nem félkész alapanyagokból dolgoznak.

Az ételek kiválasztásakor 78 százalékban az ár a döntő szempont, és a hallgatók több mint felének okoz problémát, hogy a zsebpénzéből egészségesen étkezzen. Videó: ilyen ételeket kapnak a diákok az iskolai menzán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!