szerző:
MTI

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) július 1-jével beiktatott új elnöke, Bódis József nyilatkozatára reagált a felsőoktatási államtitkárság. A közleményben hangsúlyozzák, hogy a kormány az MRK-val együttműködve alakítaná át a felsőoktatást.

Magyar Rektori Konferencia
©

"A kormány vállalja a társszerzőséget a Magyar Rektori Konferenciával, hiszen tudós emberek között a társszerzőségben írott cikk minden esetben értékesebb, mint az egyedül jegyzett, mert ez mutatja meg igazán a felek együttműködési képességét és vezet komolyabb eredményekhez" - áll a metafora az államtitkárság közleményében. "Annál inkább örülünk Rektor úr nyilatkozatának, mert a kormány mindig is abban volt érdekelt, hogy a felsőoktatás legitim szereplőivel együtt hajtsa végre a struktúraváltást" - tették hozzá.

Bódis szerdai nyilatkozatában azt mondta, szeretné elérni, hogy az MRK-ra ne csak "opponensi munkákat" osszanak, hanem cselekvő részese legyen a felsőoktatást érintő változásoknak. "Nemcsak kritikusok, hanem társszerzők is akarunk lenni az új felsőoktatási struktúra kialakításában" - jelentette ki. Erre a feladatra a Felsőoktatási Kerekasztalt és további felsőoktatási bizottságokat, műhelyeket is alkalmasnak tartja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!