szerző:
Eduline

Egy hétre elfoglalnák a Kossuth teret a "tudomány és oktatás szabadságáért" tüntetők.

©

Ahogy már korábban írtunk róla, újabb felsőoktatási tüntetés tartanak szombat délután Budapesten, a szervezők többek között arra szólították fel a kormányt, írja alá a CEU-szerződést. A demonstrálók szombaton 14 órakor gyülekeznek majd a Fővám téren, majd az ELTE BTK, a CEU és az MTA érintésével a Kossuth térre vonulnak, ahol beszédek hangoznak el.

"A november 24-i, a tudomány és az oktatás szabadságáért rendezett tüntetés lezárásával továbbra is ott maradunk a Kossuth téren" - írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán. Azt tervezik, hogy elfoglalják "a magyar politikai hatalom szívét", és egy hétig ott lesznek a Parlament előtt.

A tervek szerint nyitott előadásokat, zenei performanszokat és kulturális eseményeket tartanak majd.

Vegyük kezünkbe az ügyeinket - hallgatói fórumot szerveznek az ELTE BTK-n

A korábbi ELTE TÁTK-os fórum folytatásaként az ELTE Bölcsészettudományi Karán is hallgatói fórumot tartanak. Az ELTE BTK-n hallgatói fórumot hirdetnek reagálva a közelmúltban a felsőoktatást, az egyetemi polgárságot és az autonóm tudományosságot érintő kérdésekre. Az előzetes felvetéseket egy listában gyűjtik. Vegyük kezünkbe az ügyeinket, egyszerre vállalva a szolidaritást és reflektálva saját karunk helyzetére is - írják az esemény Facebook-oldalán.