szerző:
eduline/mti

A Parlamentben mókázott az államtitkár.

©

Kunahlmi Ágnes interpellációja a lex CEU-ról szólt, amit az ellenzéki politikus kritizált, és számon is kért a kormányon.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára erre azt felelte, hogy a CEU-t New York államban jegyezték be, de ott csak papíron létezik, mert diplomát nem ad ki, sem kampusza, sem oktatói nincsenek. Ennek ellenére ennek az amerikai intézménynek a nevében adnak ki Magyarországon diplomákat, ami megtévesztés és csalás - jelentette ki.

Persze ez több évtizede így működik, és eddig nem valószínű, hogy bárkit megtévesztettek volna Rétvárin kívül, aki valamiért most kapott észbe.

Az államtitkár persze itt még nem állt le. A tudósítás szerint a következőt is mondta: a "Soros-egyetem" együttműködési megállapodást kötött a Közép-európai Egyetemmel, amely "átláthatatlan módon" elvégzi a CEU helyett az oktatási tevékenységet. Ezt persze - ahogy eddig egyetlen indolás sem - egyáltalán nem fejtette ki, így ma, a tervezet várható elfogadása előtt egy nappal sem tudjuk meg, mi átláthatatlan az intézmény működésében.

Az államtitkár végül önmagának is ellentmondva azt állította, hogy a parlament előtt fekvő javaslat semmilyen módon nem érinti a CEU-t.