szerző:
Eduline

Újabb felsőoktatási rangsorra került fel a Budapesti Corvinus Egyetem: a CEMS Master's in International Management nevű oktatási program a Quacquarelli Symonds 2018-as listájának nyolcadik helyén végzett.

©

Kedd délután hozta nyilvánosságra a londoni Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tematikus rangsorát, ezúttal a menedzsment mesterképzéseket értékelték. A világszerte harminc üzleti iskolában, köztük a Budapesti Corvinus Egyetemen futó CEMS Master's in International Management képzést a nyolcadik helyre sorolták a QS szakértői.

A mesterképzéseket több szempont - például a munkaerőpiaci érték és a végzett hallgatók eredményessége - alapján értékelték. A lista élén egyébként a HEC Paris stratégiai menedzsment szakja, a London Business School menedzsmentképzése és a barcelonai ESADE nemzetközi menedzsment kurzusa áll.

Nem ez az első felsőoktatási rangsor, amelyre a CEMS képzés felkerül. A Financial Times szeptemberben hozta ki legfrissebb felsőoktatási rangsorát, amelyben a Corvinuson is futó képzés a kilencedik helyet szerezte meg, sőt a nemzetközi oktatási program mellett a Corvinus egy másik képzése, a vezetés és szervezés is felkerült a listára, a 2016-os eredményhez hasonlóan a 70. helyen végzett.

Újabb magyar egyetem képzése került a világ legjobbjai közé

Két képzéssel is felkerült a Financial Times friss felsőoktatási rangsorára a Budapesti Corvinus Egyetem. A kilencedik helyet szerezte meg a - többek között - Budapesti Corvinus Egyetemen futó CEMS Masters of International Management nevű oktatási program a Financial Times legfrissebb felsőoktatási rangsorában.