szerző:
Eduline

Október 31-én lejár a 2013/2014-es tavaszi félévre kapott diákigazolvány-matricák érvényességi ideje, a matricaárusok pedig már meg is jelentek a hirdetési oldalakon. Azok, akik már nem tanulnak tovább, 6050 forinttal fizetnek többet a BKV-bérletért.

©

Újra megjelentek a diákigazolvány-matricákat árusítók a hidetési oldalakon, 10-15 ezer forintért kínálják az érvényesítő matricákat.

Október 31-én lejár a tavaszi félévi matrica érvényességi ideje: azoknak, akik nem tanulnak tovább, az eddigi 3450 forint helyett ezentúl 9500 forintot kellene fizetniük a havi BKV-bérletért, ahogy a MÁV és a Volán járatain sem vehetik igénybe az 50, illetve 90 százalékos kedvezményt. A további diákkedvezményekről itt olvashattok.

Így aztán sokan döntenek úgy, hogy feketén szerzik be a matricát - egyébként már lejárt - diákigazolványukra. Pedig van mit veszíteniük: arra, aki lebukik, a büntetésen kívül - ez a MÁV-nál nyolcezer, a BKV-nál tizenhatezer forint - feljelentés, hivatalos okmánnyal való visszaélés miatt akár egy év felfüggesztett szabadságvesztés is várhat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!