szerző:
Eduline

Véget ért a Hallgatói Hálózat akciója az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

©

Véget ért a Hallgatói Hálózat akciója az Emberi Erőforrások Minisztériumában. "Kijöttünk az épületből itt a megállapodás a kezünkben, hogy jövő hét szerdán 9kor tárgyalunk Klinghammer Istvánnal és Hoffmann Rózsával! A tárgyalást végig rögzíthetjük és nyilvánossá tehetjük!" - írja Facebook-oldalán a szervezet.

A Hallgatói Hálózat mintegy húsz tagja délelőtt fél 11-kor megrohamozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületét. A Hallgatói Hálózat közölte, az aktivisták azért mentek be az Emberi Erőforrások Minisztériumába, "hogy leváltsák annak jelenlegi vezetését". A HaHa közleménye szerint "a Balog Zoltán által vezetett Emberi Erőforrás-kivonási Minisztérium mindeddig rettenetesen végezte a munkáját", ezért pénteken a tüntetők "mint felelős állampolgárok" elbocsátották a minisztérium vezetőit, felelősségre vonva őket eddigi döntéseikért.

A tüntetők felmentők az irodákhoz, majd a rendőrök az előtérbe kísérték őket, ahol később megjelent Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, illetve Klinghammer István felsőoktatásért és Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár kabinetfőnöke is. Hogyan foglalták el a minisztériumot a diákok? Galériánkat itt nézhetitek meg.