szerző:
Eduline

Feljelentést tett a rendőrségen a Szegedi Tudományegyetem vezetése a bölcsészkar volt HÖK-elnökének állítólagos...

©

Feljelentést tett a rendőrségen a Szegedi Tudományegyetem vezetése a bölcsészkar volt HÖK-elnökének állítólagos visszaélésével kapcsolatban – közölte a Magyar Nemzettel Szabó Gábor rektor.

Ahogy korábban megírtuk, a HVG birtokába került hangfelvétel szerint Mechler Ákos, a hallgatói önkormányzat akkori (2010/2011) elnöke piramisrendszerben akart beépíteni diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe. Az egyetemistáknak öt embert kellett maguk alá szervezniük, ez alapján a HÖK-től munkát és fizetést kaptak, amelyből tíz százalékot kellett "felfelé" visszafizetniük.

Az egyetem nem indít belső vizsgálatot vagy fegyelmi eljárást, mert a fegyelmi ügyek egy év alatt elévülnek. Megjegyzem, jelen esetben az intézményen túlmutató, bűncselekmények gyanúját is felvető ügyről van szó. Mivel nyomozati jogkörünk nincs, ismeretlen tettes ellen feljelentés tettünk – mondta el a Magyar Nemzetnek Szabó Gábor rektor.

Mechler Ákos egyébként már nem tagja a kari HÖK-nek, és nem is jár az egyetemre. Csernus Sándor, a bölcsészkar dékánja annyit közölt, hogy bár Mechler a BTK diákvezetője volt a kérdéses időszakban, a karnak semmi köze az ügyhöz, és a vezetésnek semmiféle rálátása nincs a HÖK pénzügyeire. Bár az egyesület titkára és elnöke is tagja a HÖK-nek, a szervezet pedig a HÖK címére van bejegyezve, a gyanúba keveredett egyesület tagadja, hogy gazdasági kapcsolatban állnának egyetemi szervezetekkel: erről itt olvashattok.