szerző:
Eduline

Félreértés miatt vonulhattak ki a rendőrök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és...

A BME "CH" épülete. Egy játékpisztolyos hallgató miatt ürítették ki

Félreértés miatt vonulhattak ki a rendőrök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának CH épületéhez szerda délelőtt, valaki egy játékpisztolyt nézhetett igazinak. Az eduline-nak nyilatkozó hallgatók szerint az intézményben gólyáknak szóló programokat tartanak ezen a héten, az egyik feladathoz - filmforgatáshoz - játékpisztolyt és műanyag kardot használtak.

A hvg.hu helyszíni tudósítójának a diákok azt mondták: a TEK éles lőfegyverekkel és pajzsokkal vonult be az előadóba, és "falhoz kenték" azt a másodéves, a gólyatáborban mentorként közreműködő hallgatót, akinél a játékfegyver volt. A hallgatók számára egyértelmű volt, hogy a fegyver nem valódi, hanem egy fröccsöntött, műanyag pisztoly, amit egy forgatáson használtak.

A rendőrség azután érkezett a helyszínre, hogy bejelentés érkezett: egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert tett az asztalra. A tanulók között az a hír terjed, hogy nem egy diák, hanem egy civil személy szólt a rendőrségnek a fegyverről. A BME-s diákot a rendőrség kikísérte az egyetem épületéből.

A diákokat is kiterelték a campusról, nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, és a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei is a helyszínen voltak. Mentőautók és tűzoltók is érkeztek az épülethez - korábbi összefoglalónkat itt olvashatjátok el.