szerző:
Eduline

Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő Eddie-t fejlesztő Innobie képviseli Magyarországot a Microsoft Imagine Cup globális döntőjében.

©

Nagy volt a tét a Microsoft innovációs versenyének régiós fordulójában, a csapatok csak a sikeres Skype-szerepléssel biztosíthatták részvételüket a seattle-i döntőben - a magyarországi győztes csapat, az Innobie kijutott a verseny döntőjébe.

A csapat Eddie nevű megoldása az élményszerű oktatásban hozhat áttörést. A mobiltelefonos alkalmazás a tankönyv lapjairól a kiterjesztett valóságba kalauzolja a gyerekeket és virtuálisan megjelenítve teszi könnyebben elsajátíthatóvá a tananyagot. A fejlesztéssel nem csupán a gyerekek, hanem a tanárok és az iskolák feladata is egyszerűsödhet, hiszen a kiterjesztett világban a költséges tantermi eszközök digitális illusztrációkkal helyettesíthetőek.

Az egyesült államokbeli redmondi döntőn júliusban a csapat olyan ötletekkel kell, hogy felvegye majd a versenyt, mint az anyukák és apukák első hónapjait megkönnyítő iCry2Talk, a görög csapat fejlesztése, amely megvalósulása esetén egyfajta sírástolmácsként funkcionálna. A fejlett jelfeldolgozási technikák és a gépi tanulás ugyanis segít a sírás okának megfejtésében, az algoritmus pedig konkrét szöveges instrukciókkal támogatja a tanácstalan szülőket. Ahogyan az iCry2Talk a csecsemők, a Moldovából pályázó Deafkit a siketek és a beszédképtelenek kommunikációját tenné lényegesen egyszerűbbé a jelnyelv vizuális kódrendszerek automatizált fordításával.

A romániai xVision alapötlete pedig egy olyan innovatív röntgen módszer, amely jelentősen javítaná a fejlődő térségekben elérhető diagnosztikai színvonalat, ugyanakkor a hagyományos radiológusok munkáját is segítené. Az eszköz a Microsoft Azure mesterséges intelligencia alapú és gépi tanulást támogató megoldásainak köszönhetően bármely testrészről képes a felvétel alapján orvosi szintű kezelési tervet felállítani.

Különleges alkalmazással reformálnák meg az oktatást az Imagine Cup nyertesei

Egy okostelefonos alkalmazás és egy tankönyv hibridjével nyerte meg a Microsoft Imagine Cup hazai döntőjét az innobie nevű csapat Ha a tanulás élmény, akkor kevesebb időbe kerül és sokkal mélyebb tudást jelent a fiatal generációknak, ezért ki kell használni az iskolában is az okostelefon iránti vonzalmat és kíváncsiságot - erre a gondolatra épül az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése, mely a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjén aratott győzelmet - írja közleményében a Microsoft.