szerző:
Eduline

Milyen az egyetemista élet a BGE-n? Györffy Márton, a Budapesti Gazdasági Egyetem elsőéves kereskedelem és marketing szakos hallgatója mesélt az Eduline-nak.

Milyen volt az első féléved?

Az első félévem nagyon gyorsan elsuhant, rengeteg új arc, élethelyzet. Nem tudnék egy konkrét dolgot mondani, legjobban azok a délutánok, esték maradnak meg, amelyeket olyan emberekkel tölthettem, akikkel érdemes.

Györffy Márton

Milyen elvárásokkal érkeztél az egyetemre, ebből mi az, amit megkaptál? Mi az, amin változtatni lehetne?

Reméltem, hogy színvonalas lesz az oktatás. Meg vagyok vele elégedve, jó tanáraink vannak szerencsére. Az én szakomon különösen fontos a gyakorlatorientáltság, ebből szeretnék minél többet. Öröm számomra, hogy az alapozó tárgyak teljesítése után több gyakorlati óránk lesz.

Campusportré
Cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Természetesen. Sokat járunk a kollégiumi konditerembe, tornaterembe. Ha jobb az idő, kimegyünk a kosárpályára.

Melyik a kedvenc helyed a campuson?

A kedvencem a „Színes”, amely az Alkotmány utcai épület közösségi tere. Itt biztosan van egy-két ismerős arc, nem mellékesen itt meg lehet melegíteni az ebédet.

©

Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

Az egyetem étterme is jó, de az én személyes kedvencem az Új-Házi Vendéglő a Nyugatinál. Ár-érték arányban szerintem a legjobb a városban.

Hova jártok bulizni?

Törzshelyünk nincsen, amerre sodor minket az este, arra megyünk. A nagyobb egyetemi megmozdulásokon mi is részt veszünk általában.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Budapesten?

Legszívesebben kiállításokra, és színházba járok. Katona József Színház, Pesti Színház, József Attila Színház, ezek mindig kikapcsolnak.

Az évfolyamunk nem nagy létszámú, de összetartó kis csapat

Egyetemistaként milyen lehetőségek vannak Egerben? Győrössy Dorottya harmadéves biológia szakos hallgató mesélt az Eduline-nak az egri Eszterházy Károly Egyetemről. Milyen volt az első éved? Meghatározó szerepe volt a kollégiumi szobatársamnak, akivel nagyon nagy szerencsém volt, hiszen sose volt közöttünk semmilyen összetűzés, ami megnehezítette volna a mindennapjaimat.