szerző:
Eduline

A Testnevelési Egyetembe több mint 44 milliárd forintot csatornáz be a kormány, melyből számos sportlétesítmény és oktatási részleg is épül.

Mocsai Lajos, a TE rektora sporttevékenységéért átveszi a doktori címet.
©

Rengeteg pénzt különítettek el a TE campusának bővítésére és fejlesztésére: tavaly már döntött a kormány 36,8 milliárd forint biztosításáról, amivel felvásárolhattak számos területet az intézmény Csörsz és Alkotás utcai terjeszkedéséhez, ezt ugyan hatályon kívül helyezték, ám egy friss döntés értelmében már emelt összeget, 44,3 millárd forintot fordítanak az építkezésekre és fejlesztésekre - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

A TE igazán kivételezett helyzetben érezheti magát: új sportlétesítmények épülnek a kibővített területen, köztük ott kap helyet az új sportcsarnok is, mely tavaly októberben égett le, az éjszaka közepén, használaton kívül. Továbbá bevonják az Országos Sportegészségügyi Intézet által használt területeket is, valamint Velencén egy vízi-sporttelepet alakítanak ki.

Az összeget három részletben kell biztosítania a nemzetgazdasági minisztériumnak, a most kijelölt keretet 2019-ig használják fel.

Ezzel a Mocsai Lajos által vezetett egyetem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel került egy szintre, mely már több mint 80 milliárdos állami támogatásnál jár - a kormány által kivételezett egyetem folyamatosan terjeszkedik a Ludovikánál.

Frissítés: A EMMI oktatási államtitkársága jelezte, hogy a korábban megítélt 36,8 milliárd forintról szóló rendeletet hatályon kívül helyezték, ez javításra került.