szerző:
Eduline

Valóban lezárnak egy képzést, de az elbocsátásokban nincs szerintük diszkrimináció a magyar oktatókkal szemben.

©

A Magyar Idők állatásaival részben megegyezően a Közép-európai Egyetem (CEU) közleményben tudatta az Eduline-nal, hogy befejeződik a CEU Busniess Schoolon belül az MBA képzés, valamint az EMBA szünetelni fog. Hozzáteszik, hogy a jelenlegi hallgatókat ez nem érinti, ők befejezhetik a tanulmányaikat.

Viszont a cikk másik felében leírtak az egyetem szerint tévesek, miszerint diszkriminatívan a magyar nemzetiségű oktatókat bocsátották el az átalakítások miatt. Az egyetem a "változó hallgatói igényekre adott válaszként" indokolja, hogy a Közép-Európai Egyetem (CEU) új tanszéket hoz létre, amely összehangolja az Üzleti Iskola (CEU Business School) és a Közgazdaságtudományi tanszék (CEU Department of Economics) erősségeit, azonban elbocsátást nem is említ az egyetem reakciója.

Az új tanszék a 2017-18-as tanévben fogadja majd első mester- és doktori hallgatóit.
 
Az új tanszék a közlemény szerint bővíti a CEU Üzleti Iskolája és a CEU Közgazdaságtudományi Tanszéke által közösen kínált innovatív Üzleti Elemzés MSc képzést. Ezen túlmenően, a jövőben az egyetem a többi tanszékén tanuló hallgatóinak is kínál menedzsmentkurzusokat, ugyanis az Üzleti Iskolán kívüli CEU hallgatók több mint 30 százaléka az üzleti életben helyezkedik el a diploma megszerzése után.

A Magyar Idők szerint magyar oktatókat bocsátottak el a CEU-ról

A Magyar Idők értesülése szerint szinte az összes főállású magyar tanárt elbocsátották a Soros György által alapított Central European University (CEU) Business Schooltól. A lap pénteki számában azt írja, úgy tudják, az érintetteket még tavaly októberben tájékoztatták arról, hogy az intézmény összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ami pozíciók megszűnésével jár.