Diplomásként is tanulhattok OKJ-s képzésen ingyen? Itt a válasz!

2

Szívesen tanulnátok még, de már mind a tizenkét államilag finanszírozott féléveteket elhasználtátok az egyetemen az alap- és a mesterdiploma megszerzéséhez? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: pixabay.com

OKJ-s képzésen még tanulhatok ingyen, ha a diploma megszerzése után nem találtam meg azt a munkát, amiről álmodtam?

hirdetés
hirdetés

Diploma után is van ingyenes OKJ-s képzés, ugyanolyan feltétlekkel szerezhetsz OKJ-s szakképesítést, mint azok, akik egyáltalán nem tanultak felsőoktatási intézményben.

A diploma ugyanis - az OKJ-s képzés ingyenessége szempontjából - nem számít szakképesítésnek, vagyis az új szabályok szerint a diploma megszerzése után akár két képzésen is tanulhattok állami támogatással.

A dolog egyébként fordítva is igaz: ha OKJ-s szakképesítést szereztetek, attól még tanulhattok állami ösztöndíjas hallgatóként valamelyik egyetemen vagy főiskolán, ha eléritek a felvételi ponthatárokat.

Melyek a legnépszerűbb képzések?

Elsősorban azokon a képzéseken jelennek meg a diplomások, amelyek előfeltétele az egyetemi, főiskolai diploma, vagy érettségivel elkezdhető felsőfokú közép- vagy emelt szintű tanfolyamokról van szó. A diplomások körében kedvelt képzések a pénzügyi témájú tanfolyamok: például a pénzügyi és számviteli ügyintéző, a mérlegképes könyvelő, az adótanácsadó képzések.

Így tanulhattok ingyenes OKJ-s képzésen ősztől: íme, a feltételek

Nem sikerült az egyetemi-főiskolai felvételi, ezért szeptembertől egy OKJ-s képzést kezdenétek el? TanfolyamOKJ.hu összeszedte, milyen feltételei annak az államilag támogatott képzésnek. 2015 júniusától az állam már két szakma megszerzését biztosítja ingyenesen. Nappali tagozaton 25 éves korig, esti tagozaton korhatár nélkül lehet ingyenesen tanulni.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Dr_Sz

Miért tetszik degradálni a fodrászokat? Nem ők gondoskodnak arról, hogy a diplomások szép hajkölteményben jelenjenek meg különböző eseményeken? Nincs meg nekik is a helyük a társadalomban?

Egy orvos

Szomorú híradás "hazánk állapotjáról" Diplomásként is lehetsz fodrász.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X