Tényleg furcsa döntést hozott a kormány: miért csak az anyák tartozását engedik el?

2

Aggályos az ombudsman szerint, hogy csak két- vagy háromgyerekes nőknek engedik el a diákhitel-tartozást, a kedvezmény Székely László szerint az apáknak is járna.

Forrás: Stiller Ákos

A Napi.hu azt írja, nem felel meg az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményének a hallgatói hitelszerződésről szóló kormányrendeletnek az a része, amely a diákhitel-tartozással rendelkező nőket. Orbán Viktor kormányfő még tavaly májusban jelentette be, hogy a kétgyermekes nők tartozásának 50 százalékát, a háromgyermekesek teljes tartozását elengedik.

hirdetés
hirdetés

Székely László ombudsman szerint azonban nincs alkotmányos indoka annak, hogy a gyereket nevelő édesapa miért nem veheti igénybe a támogatást egyedülálló szülőként, szemben azzal az esettel, amikor az egyedülálló anyának jár ez a kedvezmény.

Túl liberális lehet a kormánynak az új NAT? Csúszhat a tanterv bevezetése

Még távolról sincs kész az új Nemzeti alaptanterv (NAT) koncepciója, amit hétfőn kapott kézhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma - értesült a Népszava. A lapnak több - az új NAT fejlesztésében részt vevő - szakember azt mondta, ez egy kétéves projekt, ami csak tavaly ősszel indult.

Az ombudsman álláspontja szerint az a megoldás felelne meg az egyenlő bánásmód követelményének, amely szerint ha az anyának már nincs vagy nem is volt tartozása, de az apának van, akkor az apa esetében is igényelhető legyen a támogatás.

Ők szabadulhatnak meg a diákhiteltől: itt vannak a 2018-as változások

Kik búcsúzhatnak el a diákhitel-tartozásuktól 2018-ban? Mutatjuk, milyen változások lépnek életbe január 1-jén. Jövő év elejétől számos változás lép életbe. Így vissza nem térítendő állami kamattámogatásként elengedik a diákhitel tartozás felét azoknak a nőknek, akiknek 2018. január 1-jét követően születik meg második gyermekük, a harmadik vagy további gyermek megszületése esetén pedig a teljes tartozásukat elengedik.

hirdetés

Hozzászólások (2)

pm28

Az aggályos az, hogy egyáltalán elengedik.... orvosnak tanul sok millióért, felveszi a diákhitelt, szül/nemz három gyereket, és lehúz külföldre... és az a hülye, aki itthonmarad és dolgozik... még ennél is kontraproduktívabban nem lehetne??

"Orbán Viktor kormányfő még tavaly májusban jelentette be, hogy a kétgyermekes nők tartozásának 50 százalékát, a háromgyermekesek teljes tartozását elengedik."
"... nincs alkotmányos indoka annak, hogy a gyereket nevelő édesapa miért nem veheti igénybe a támogatást egyedülálló szülőként, szemben azzal az esettel, amikor az egyedülálló anyának jár ez a kedvezmény."

A történet régi...
Az egy oláh cigány?!
Nem, az velencei tükör!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X