Itt a friss felsőoktatási világrangsor: hat magyar egyetem a legjobbak között

1

Hat magyar egyetem szerepel a Quacquarelli Symonds (QS) 2019-es felsőoktatási világrangsorán, a legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem érte el.

Forrás: MTI

Több mint 30 helyet javítva tavalyi eredményén, idén a 470. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem a legfrissebb QS-rangsorban. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb egyetem, az összes vizsgált intézményt tekintve pedig a világ legjobb 12 százalékba tartozik az SZTE - írja közleményében az egyetem.

hirdetés
hirdetés

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit QS június 6-án tette közzé legfrissebb toplistáját. Ezen 85 ország mintegy 4000 egyetemét vizsgálják, és közülük több mint 1000 felsőoktatási intézményt rangsorolnak 6 szempont alapján. A lista összeállításakor az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát veszik figyelembe.

A szegedi egyetem mellett a Debreceni Egyetem (601-650. hely), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (701-750. hely), a Pécsi Tudományegyetem (701-750. hely), a Budpesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (801-1000. hely) és a Budapesti Corvinus Egyetem (801-1000. hely) is szerepel a listán.

Itt a HVG 2018-as felsőoktatási rangsora: ezek a legjobb egyetemek és főiskolák

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát. A karok rangsorában is az ELTE szerezte meg az első helyet: a legjobb eredményt az egyetem bölcsészkara érte el. Újságárusoknál a HVG Diploma 2018 kiadvány.

hirdetés

Hozzászólások (1)

Az elvtársak idején összesen nem volt sokkal több egyetem Magyarországon.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X