Így kaphattok akár 350 ezer forintos ösztöndíjat havonta külföldi tanuláshoz

Ha külföldön szeretnétek tanulni egy-két szemeszter erejéig, érdemes pályázni a Campus Mundi ösztöndíjra.

Forrás: MTI / Kovács Tamás

A Campus Mundi programot 2016-ban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, eddig több mint ezerötszázan kaptak támogatást külföldi tanulmányaikhoz. Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az USA, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.

hirdetés
hirdetés

Pályázni folyamatosan lehet, de ha most jelentkeztek, az őszi félévben már a kiszemelt országban tanulhattok - a pályázati folyamatról és a külföldi egyetemekről az intézmények Campus Mundi kapcsolattartójánál érdemes érdeklődni.

A Campus Mundi programban a legalacsonyabb ösztöndíj havi 200 000 forint, Európán kívüli tanulmányok esetén pedig 350 000 forinttal számolhattok havonta. Emellett továbbra is megkapjátok az itthoni tanulmányi ösztöndíjat, szociális támogatást és egyéb juttatásokat, sőt bizonyos esetekben igényelhető útiköltség-hozzájárulás, a rászoruló hallgatók pedig havi 35 000 forint kiegészítő támogatást is kaphatnak.

A kinti egyetem teljes jogú hallgatójaként a különböző diákkedvezmények a magyar ösztöndíjasokat is megilletik, sőt a helyi diákokra vonatkozó szabályok szerint munkát is lehet vállalni, illetve a diákhitel is rendelkezésükre áll.

Így szerezhettek diplomát Ázsiában teljesen ingyen: újabb ösztöndíj

Kétéves mesterszakon, négyéves doktori képzésen vagy egy-két szemeszteres részképzésen vehetnek részt szeptembertől a Pekingi Technológiai Intézetben (BIT) azok a magyar hallgatók, akik elnyerik az intézmény ösztöndíját. A teljes képzésre szóló ösztöndíj fedezi az oktatás, a szállás, egy átfogó egészségbiztosítás és a havi ellátmány költségét is, azonban nem tartalmaz nemzetközi utazási költséget - olvasható a tájékoztatóban.

Szuper külföldi ösztöndíj: több tucat tajvani egyetem közül választhattok

Meghirdették a Tajvanba szóló ösztöndíjakat a 2018/2019-es tanévre, magyar hallgatók tandíjmentességet és havi ösztöndíjat kaphatnak. Az ösztöndíjasok tandíjmentességet és havi ösztöndíjat kapnak, nyelvi képzésre, valamint alap-, mester- és doktori képzésre lehet jelentkezni. Pályázni több mint 32 különböző felsőoktatási intézménybe lehet, a pályázók alsó korhatára 18 év. A pályázatot postai úton kell benyújtani legkésőbb 2018.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X