Szexista szabályt hoztak az egyetemen, így tiltakoztak a diákok

Miniszoknyában, forrónadrágban tiltakoztak a szexista öltözködési szabályok ellen a kolumbiai egyetemisták.

Forrás: pixabay.com

A medellíni Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) nemrég új öltözködési szabályokat tett közzé. Ebben óva intették nő hallgatóikat a miniszoknya viselésétől, mert azzal "elterelhetik csoporttársaik és oktatóik figyelmét" - írja a 444.hu. A szexista szabály ellen tiltakozva természetesen miniszoknyás, forrónadrágos hallgatók árasztották el az egyetemet.

hirdetés
hirdetés

Mariana Duque D. on Twitter

Esta es mi facultad... En UPB somos plurales #UPBEnFalda

Johana Fuentes M. on Twitter

Más respeto y educación, menos victimización y machismo. #UPBEnFalda.

A január 30-án megjelent bejegyzésre azonnal hashtagkampány indult a közösségi médiában #UPBenFalda (UPB miniszoknyában) címen.

Különleges képzés indul az ELTE-n és a BME-n

Az ipar igényeinek kielégítésére, a dinamikusan fejlődő technológiai trendekhez igazodva két angol nyelvű mesterképzés indul szeptemberben az önvezető járművekhez kapcsolódóan - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Elmondta: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közlekedésmérnöki és járműmérnöki kara autonóm járműirányítási mérnök mesterszakot, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai kara autonóm rendszerek informatikus mesterszakot indít.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X