Újabb felsőoktatási rangsor: ezek a világ legjobb "fiatal" egyetemei

Szingapúri, hongkongi és dél-koreai felsőoktatási intézmények vezetik a Quacquarelli Symonds legfrissebb listáját.

A brit Quacquarelli Symonds (QS) világrangsora mellett minden évben elkészíti azoknak az egyetemeknek a rangsorát is, amelyek kevesebb mint 50 éve működnek.

A lista élén a szingapúri Nanyang Technological University, a The Hong Kong University of Science and Technology, valamint a dél-koreai KAIST vezeti. A tíz legjobb közé három európai egyetem - a finnországi Aalto University, a franciaországi CentraleSupélec és a spanyolországi Universidad Autónoma de Madrid - került.

hirdetés
hirdetés
Forrás: QS

A QS rangsorának "legfiatalabb" tagja a 2015-ben alapított CentraleSupélec, de a finnországi Aalto University is alig hét éve, 2010 óta működik. Magyar felsőoktatási intézmény nincs a listán.

Itt a friss egyetemi világrangsor: hat magyar került fel a 2018-as listára

Ismét hat magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2018-as felsőoktatási világrangsorára, amelyet ebben az évben is a Massachusetts Institute of Technology vezet. A hat szempont alapján összeállított listán Magyarországról a legjobb eredményt a szegedi egyetem érte el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás



hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X