Nagy építkezés lesz Győrben, felsőoktatási-ipari központot hoznak létre

Letették az alapkövet.

Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ létesül Győrben, aminek alapkövét tegnap tette le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

hirdetés
hirdetés

A Széchenyi István Egyetemen épül az országban az első ilyen központ. Ahogy arra az eseményről beszámoló Kisalföld emlékeztet, az egyetem az Audival alakított ki egy nyitott, kisebb válallkozásokat is bevonó platformot.

A program célja, hogy megalapozza a járműipari innovációs törekvéseket és előkészítse az egyetem és az együttműködő cégek igényeinek kielégítését lehetővé tevő fejlesztéseket.

A beruházás három fő részből áll. Megépül a Menedzsment Campus, egy háromszintes épület, ahol előadótermeket, irodákat és alkotóhelyeket alakítanak ki. Mögötte elkészül a csomagolásvizsgáló labor, iroda- és laborhelyiségekkel. Az Audi-épület mellett épül fel a háromszintes fékpadépület, amely átmenetet képez a technológiai és iroda-oktatási funkció között: helyet biztosít laboroknak, fékpadoknak, egy osztható előadóteremnek és irodáknak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X