Felfrissíti Orbán emlékezetét CEU-ügyben egy történész

1

Kontler és Orbán együtt tanultok Oxfordban Soros-ösztöndíjasként.

Forrás: MTI / Illyés Tibor
Orbán VIktor nemrég azt nyilatkozta, hogy senki sem tudja, mi is az a CEU. Ennek apropóján írt a miniszterelnöknek nyílt levelet az a Kontler László, aki történész professzorként korábban Orbánnal együtt járt Oxfordba Soros-ösztöndíjasként.

Kontler utal rá, hogy Orbánnak oxfordi évei alatt kifejezetten tetszett egy "dunai Oxford" létrehozásának az ötlete. Mint írja, "a sulit ugyanaz az alak akarta finanszírozni, aki akkor nekünk is csengetett. Határozottan emlékszem, hogy tetszett neked az ötlet".

hirdetés
hirdetés

Kovács Zoltán kormányszóvivőről így ír: "de ha ez már nincs meg, kérdezd meg például a Kovácsot. Már a legelső évben remek tempóérzékkel rácuppant a CEU-ra, annyira tetszett neki, hogy nem is bírt elszakadni vagy tíz évig. Össze is hozott egy egész rendes kis disszertációt (én voltam a témavezetője, csak tudom), meg is kapta a fokozatát - nem volt az csalás, sem ámítás. Igaz, lehet, hogy mégse jó ötlet pont őt kérdezni, mert azt is hallom, most őszerinte mégis csalás. Hát, nem tudom, hogy számol el magának azzal a tíz évével, de végül is ezt bízzuk rá".


hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Hiába a frissítés, ha alapvetően programhibás a szerkezet... Idióta köcsög és hazug tolvaj...

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X