Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Bebizonyították, hogy igenis jó Budapesten egyetemistának lenni

Olcsóbb a lakhatás, az étel, a közlekedés, na meg persze a sör is, mint nyugaton.

Forrás: MTI - Illyés Tibor

A hvg.hu az Uniplaces francia portálra hivatkozva arról ír, hogy Budapest Varsóval és Portóval a legolcsóbb európai egyetemi nagyvárosok közé tartozik.

hirdetés
hirdetés

A 15 várost vizsgáló felmérésben a lakbéreket, a tandíjat, a közlekedési költségeket, illetve az étel- és sörárakat vetették össze.

Nem meglepő, hogy az élen London, München és Párizs végzett. A brit fővárosban 2,5-szer többet kell külteni lakhatásra, mint Budapesten.

Egy átlagos bérlet ára nagyjából 30 euró, Londonban 100, Budapesten azonban csak 10.

Az átlagos ételár - egy nem előkelő étterem menüjéről - átlagosan 10,5 euró, Prága, Varsó, Portó és Budapest ebből a szempontból is jóval olcsóbb. Az átlagos sörár 3,2 euró, azaz jó ezer forint, míg Budapesten ennek töredéke.

Itt a friss rangsor: Budapest is a világ legjobb egyetemvárosai közé került

A QS kiadta a legfrissebb listáját a legjobb egyetemi városokról. A rangsor szerint ma Montrealban a legjobb egyetemistának lenni. Ezzel megszakadt Párizs négyéves egyeduralma az élen. A francia fővárost a harmadik helyen London követi, majd Szöul, Melbourne és Berlin. A listán Budapest az 56., a régióból Varsó, Prága és Bécs előzi a magyar főrávost.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X