CEU: megfelelnek a feltételeknek, nem kell meghosszabbítani a határidőt

4

A CEU teljes mértékben megfelel a magyar hatóságok és New York állam közötti megállapodásban meghatározott, az Egyesült Államokban végzett oktatási tevékenységről szóló követelményeknek - írja közleményében az egyetem.

Forrás: AFP / Kisbenedek Attila

Kiemelik: a magyar hatóságok megegyeztek New York állammal a kötendő kétoldalú megállapodás szövegéről. A megállapodástervezet lehetővé tette, hogy a CEU lépéseket tegyen a New York államban folytatott oktatási tevékenység követelményének teljesítésére.

hirdetés
hirdetés

Hozzáteszik, hogy a CEU szeptember 8-án egyetértési megállapodást írt alá a Bard College-dzsal, egy New York Állam Oktatási Minisztériumánál bejegyzett felsőoktatási intézménnyel. A megállapodás, amelyet ma nyilvánosságra hozunk, részletezi, hogy a CEU milyen oktatási tevékenységet fog folytatni New York államban.

"Az egyetértési megállapodás aláírása óta a CEU saját létesítményekkel rendelkezik a Bard kampuszán. A CEU és a Bard College közös programját, amelyben a CEU és a Bard oktatói tanítanak, New York Állam Oktatási Minisztériuma regisztrálta" - írják.

A CEU szerint teljes mértékben megfelelnek a magyar hatóságok és New York állam közötti megállapodásban meghatározott, az Egyesült Államokban végzett oktatási tevékenységről szóló követelményeknek.

A CEU felszólítja a magyar kormányt, hogy írja alá a megállapodást, és küldje tovább a Parlamentnek jóváhagyásra. A megfelelési határidő meghosszabbítása, amelyet ma az Országgyűlés elfogadott, az Egyetemet és a magyar tudományos közösséget feleslegesen teszi ki még egy év jogbizonytalanságnak.

 

Megszavazták a törvénymódosítást: egy év haladékot kaptak a külföldi egyetemek

A parlament 2019. január 1-jéig meghosszabbította azt a határidőt, ameddig a külföldi felsőoktatási intézményeknek teljesíteniük kell magyarországi működésük feltételeit. A Ház 118 igen, 31 nem és 1 tartózkodás mellett döntött kedden a felsőoktatási törvény módosításáról a kormány kezdeményezésére.

hirdetés

Hozzászólások (4)

abracadabra

Összegzem a gyengébbek kedvéért az eseményeket: Március 2017 - a kormány úgy dönt új szabályokat kell bevezetni a külföldi egyetemek működésével kapcsolatban. Április 2017 - a CEU-nak leesik hogy ezek irreális elvárások (szövetségi szintű szerződést követel a kormány) meg kampuszt is létre kell hoznia Amerikában. Junius 2017 - a magyar kormány beletörődik hogy Trumppal nem tud egyezkedni, ezért New York állam vezetésével kidolgoz egy egyezményt. Már nem követeli a kampuszt, csak hogy legyen valamiféle oktatási tevékenység USA-ban. September 2017 - CEU megörül, csinál egy közös képzést a Bard College-dzsal. Azt hiszi teljesitette a feltételeket. Oktober 2017 - a kormány időt kér :)

Annak idején a CEU vezetői elve azzal kezdték a kifogásaikat, hogy rövid a határidő. Most kaptak még egy évet arra, hogy komplettírozzák magukat. Akkor mi a hézag?

   

Te valami fizetett troll vagy? Akik itt lejáratták magukat az a kormány volt, de beleszaladtak a ***erdőbe keményen.

Hát ezért kár volt komoly embereknek lejáratniuk magukat, tüntetni, demonstrálni! Valami persze volt a kormány felvetésében, mert az egyetem csak most próbál majd megfelelni az amerikai követelményeknek, mert kiderült eddig ott nem folytatott oktatási tevékenységet.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X