Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Eperjes Károly egyetemi tanár lesz

4

Egyetemi tanárrá nevezik ki Eperjes Károly színművészt, a Kaposvári Egyetem eddigi adjunktusát.

Forrás: MTI / Soós Lajos

Egyetemi tanárrá nevezi ki Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter Eperjes Károly színészt – írja az Index a Magyar Közlöny alapján.

hirdetés
hirdetés

Eperjes március 14-től viselheti a címet. A színészt Vidnyánszky Attila nevezte ki a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi posztjára, ahonnan nem sokkal később távozott.

Azután a Kaposvári Egyetem osztályvezető tanára lett.

Korábban a Népszabadság arról számolt be, hogy az egyetem korábban már felterjesztette Eperjest az EMMI-hez a tanári címre, de akkor a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elutasította azt. Ugyanakkor a bizottság ítélete nem kötelező Balogra nézve.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Juhász Péter

A címzetesek elvileg nem kapnak fizetést. Egyetemi tanársághoz PhD és habilitáció is kell, de azon túlmenő publikációs kritériumok is szoktak lenni, az oktatási és kutatási tapasztalatról nem beszélve. Az egyetemeken tanszékek, intézetek és karok vannak, nem osztályok (legfeljebb bér- és munkaügyi). Az egyetemi tanárokat az oktatási miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök nevezi ki. A többi stimmel...

Virág János

Szamóca professzor úrnak csinál helyet Viktor bácsi! Ő ma a Mikulás! Aki jó volt kap trafikot,földet, professzori állást!

OJ JO

Sánta a történet. Több okból is. Az egyetemi tanárokat a köztársasági elnök nevezi ki. A felsőoktatási törvény meghatározza, milyen "paraméterekkel" kell rendelkeznie egy egyetemi tanárnak. Minimum a PhD, de "talán" még habilitáció is kell. Ez a kinevezés nem esetleg címzetes egyetemi tanári kinevezés? Bár akkor is nevetséges... Más meg komoly tudomámyos munkával évekig, évtizedekig tartó kutatással nem tud előbbre jutni, mert a címzetesek viszik a bért.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X