Egy magyar egyetemista is volt a szerencsétlenül járt buszon

Az a hír terjedt el délután, hogy három magyar diák is megsérült abban a buszbalesetben, mely Spanyolországban történt, és többen meghaltak. Valójában egyetlen magyar utazott a buszon, akit kórházban ápolnak. A tragédiának 13 halottja van.

Forrás: MTI/EPA/Jaume Sellart

A korábbi információkkal ellentétben csak egy magyar sérültje van a vasárnap reggeli spanyolországi buszbalesetnek - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek.

hirdetés
hirdetés

A buszbalesetben egy 24 éves magyar fiú sérült meg, mindkét keze eltört. A barcelonai magyar főkonzulátus munkatársa telefonon beszélt vele, és az egyetemista elmondta, hogy a kórházban megkapja a szükséges ellátást, a családja pedig hamarosan kiutazik hozzá, így egyelőre nem kért segítséget.

Azt is elmondta, hogy ő volt az egyedüli magyar a buszon. Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta.

A balesetben a busz 13 utasa meghalt (korábban még 14 áldozatról érkezett hír), legalább harmincan súlyosan, további 13-an pedig könnyebben megsérültek.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X