Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Orbán Ráhel előadásán egy férfi állt az érdeklődők útjába

9

A felsőoktatási törvény szerint minden egyetemi előadást látogathatóvá kell tenni, de a miniszterelnök lányának órájára mégsem engedték be az érdeklődőket.

Forrás: MTI/ Koszticsák Szilárd

Orbán Ráhel a tavaszi félév során egyetemi előadást és szemináriumot tart a Budapesti Corvinus Egyetemen meghívott óraadó tanárként - írta a hvg.hu. A kurzusokat angol nyelven turizmus és vendéglátás szakos hallgatók vehették fel, a Food Service Management című kurzusra a szállodai és éttermi vendéglátás iránt érdeklődő hallgatókat várják az egyetem leírása szerint.

hirdetés
hirdetés

A kurzusnak gyorsan híre ment az egyetemen, a jelentkezők maximális létszáma hamar betelt, ráadásul további hallgatók is érdeklődtek az előadás iránt, mások a Facebook-on próbáltak utánajárni, hogy hol tartja majd az előadásokat a miniszterelnök lánya - itt már megkérdőjelezhető volt, hogy mindenki az egyetem hallgatója-e.

Kapcsolódó cikkek

Orbán fia külföldi ösztöndíjat kapott

Szakkolégiumnak adja a jutalmát Orbán Ráhel

A 24.hu munkatársai is kiderítették, hogy mikor tartják az előadást, ahova szerettek volna bejutni. Azonban a tanterem ajtajában egy "határozott fellépésű" férfi állt, aki csak a kurzusra jelentkezett hallgatókat engedte be, így az sajtó munkatársai és a többi érdeklődő is kívül maradt. Az is kiderült, hogy a félév során a tervek szerint a tantermeket is cserélik majd, vélhetően ezzel akarják elkerülni a kíváncsiskodókat.

Azonban az ajtónálló alkalmazása az Nftv.-be ütköző cselekedetnek tűnik. A 11.§ szerint az egyetemeknek és főiskoláknak lehetőséget kell biztosítania arra, hogy az előadások rendjét - egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával - megismerhessék és - a szervezeti és működési szabályzat által meghatározott keretek között - látogathassák azok is, akik nem állnak hallgatói jogviszonyban, ezt viszont az ajtóban álló férfi egyértelműen megakadályozta.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (9) , melyek közül a legfrissebbek:

Ödön321

Kóró, te mennyivel járultál hozzá! Egy vagy két nullával? Te szegény...

Kóródy Gergely

az a baj, hogy ezt a tevékenységét közpénzből végzi, úgyhogy valahol ránk tartozik

Éva Duplahammer

Az egyetemi előadások NEM a cirkusz kategóriába tartoznak, ahol a média mocskos eszközeivel "játszadozhat" bárki. ÉBRESZTŐ! botránygerjesztő újságírók?,fotósok! Ha TANULNI akartok, akkor iratkozzatok be a felsőoktatás azon intézményébe, amely téma tudói akartok lenni! JA!...hogy ti mindent tudtok? HA-ha-ha-ha...

Bendula István

Úgy tanulhatott Svájcban,hogy az apja ellopta 32 ezer Quaestor befektető pénzét.Egyébként,kik adnak Ráhel nevet gyermeküknek?

Kóródy Gergely

végülis jóhírű külföldi egyetemen tanult, gondolom végzett is, bár csak az önéletrajzából tudhatnánk meg. Egy meghívott előadóként tartott előadást vagy egy specit biztos megér

Szikora Csaba

Ha ennyi jogtalan támadás fog érni benneteket mint Orbánt,ti is megvéditek majd a családot.

Hajnalka Virág

JELLEMZŐ!!!- olyan hírszerző értelmiség??? képviseli a magyar médiát, akiknek az agyában nem tudatosult: ha egy zsák megtelt, a többi amit bele akarnak nyomkodni , az úgy is kicsorog. Nos így járhattak pórul a pletyka hírre éhes médiások. Továbbá megjegyzem: agyilag megterhelő és számukra érthetetlen lett volna az előadás, tehát képtelenek lettek volna az ott elhangzottak valós értékű tolmácsolására.

emerich waldenburg

A csupán kiváncsiskodokat,rosszindulatu fülelöket,kritizálokat,ujság,Tv riportereket nagyon helyes ha nem engedik be.Elöször is foglalják a helyet ( mint olvashattuk,megtelltaz elöado terem )zavarja az orát a riporterek nyüzsgése,a kamerák zaja.Egy egyetemi elöadás nem cirkusz,még akkor sem ha a Miniszterelnök lánya tartja

tuddki60

Minek megy tanítani ha nem engedik be a tanulni vagy érdeklődni vágyókat?Maradjon akkor otthon és készüljön a baba érkezésére!A tanulók helyében én leiratkoznék a kurzusról és máshonnan keresném meg a tananyagot !

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X