Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hol tanultak a leggazdagabb amerikaiak? A suli teszi a milliárdost?

Vajon hol tanult Bill Gates és Warren Buffet?

A Forbes magazin ismét közzétette a leggazdagabb amerikaik listáját, ami általában a világ leggazdagabb emberét is tartalmazza. Az élen már évtizedek óta Bill Gates áll, akinek vagyona a tavalyi 76 milliárd dollárról idénre 81 milliárdra nőtt. Bár Gates már 14 évesen céget alapított, a tanulást sem hanyagolta: 1600 pontos SAT - érettségi - vizsgát tett, ami szinte maximum pontot jelent. Így persze simán felvették a Harvardra, amit már nem fejezett be, mert megalapította a Microsoftot.

A második leggazdagabb amerikai Jeff Bezos, aki az Amazon révén már 67 milliárdos vagyont gyűjtögetett össze. Bezos már középiskolásként tudományos díjat nyert floridai iskolájában, ekkoriban főleg az űrkutatás érdekelte. Később summa cum laude végzett a Princetonon mérnökinformatikusként. A diplomázás után csaknem egy évtizedik a Wall Streenen dolgozott informatikusként, és csak ezután alapította meg az Amazont.

hirdetés
hirdetés

A 86 éves Warren Buffet részvénybefektető a harmadik legvagyonosabb amerikai. Már 11 évesen brókerkedett apja cégénél, később a Nebraska-Lincoln Egyetemen szerzett alapdiplomát. Érdekes, hogy ezután nem nyert felvételt a Harvardra, helyette a Columbia Business Schoolban végzett közgazdászként 1951-ben.

 

Milliárdosok iskolája: itt tanult a világ öt leggazdagabb embere
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X