Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A rektor szerint nem kőbe vésett a Pallasz Athéné Egyetem neve

Az új névről és a leendő hallgatói létszámról is beszélt a Kecskeméti Főiskola rektora egy interjúban. Gazdálkodási és menedzsment alapszak is indul majd, amit alapítványi ösztöndíjjal támogatnak.

Forrás: Wikipedia

Megváltoztathatják a Pallasz Athéné Egyetem elnevezést Kecskeméten – legalábbis erre utalt a Kecskeméti Főiskola rektora. Korábban írtunk arról, hogy több egyetemet is átneveznek idén.

hirdetés
hirdetés

Dr. Ailer Piroska a baon.hu-nak adott interjút, ahol többek közt beszélt arról, hogy a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola július 1-től létrejövő egyesülése után több mint 5 ezer hallható tanulhat majd az intézményben.

Arra a felvetésre, hogy az egyesüléssel létrejövő új intézmény nevét többen kritizálták, a rektor úgy reagált, „a név szimbolikus és fontos dolog. A törvényhozás döntött az elnevezésről, de a törvény megváltoztatható”.

Februárban államvizsgáznak az első duális hallgatók Kecskeméten, így most tárgyalnak a cégekkel, milyen módon folytassák a karrierjüket – mondta a rektor. Szerinte egyébként közülük sokan mesterképzésre mennének.

Ailer arról is beszélt a portálnak, hogy az új, ősszel induló gazdálkodás és menedzsment alapszakon a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány ösztöndíjjal támogatja a legalább 350 pontot elért hallgatókat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X