Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Friss rangsor: hat magyar egyetem jutott a világ legjobbjai közé

1
A Harvard. Ismét az élen
A Harvard. Ismét az élen
Forrás: Wikipedia

Hat magyar egyetem jutott be a legjobb 800 közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorában. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard áll.

hirdetés
hirdetés

A magyarországi intézmények közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 509. lett. A Semmelweis Egyetem az 532., a Szegedi Tudományegyetem az 559., a Debreceni Egyetem az 564. helyen végzett. 685. lett a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 794. helyet szerezte meg.

A rangsort a 2011-ben publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2007 és 2011 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

Az összesített rangsorban a második a Torontói Egyetem, a harmadik a Johns Hopkins University, a negyedik a Stanford, az ötödik pedig a kaliforniai Berkeley lett. A leideni egyetem 2013-as rangsorában a Massachusetts Institute of Technology végzett az első helyen: erről itt olvashattok.

A top 10
A top 10
Forrás: urapcenter.org
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

eduline

Már javítottuk is, köszönjük

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X