Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Biztos állásra számíthatnak az idén diplomázók?

Forrás: MTI/Oláh Tibor

Szerencsések az idén végző amerikai egyetemisták: ők az elsők, akiknek - viszonylag - kedvezőek a munkavállalási esélyeik – írja a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A lap szerint felmérések azt mutatják, a kilátások valóban jobbak most, mint az elmúlt négy évben. Az idei egyetemi állásbörzéken például jóval több cég képviseltette magát, mint korábban, a diákok és a vállalatok egyaránt optimisták. Mekkora fizetésre számíthatnak a BA- és BSc-diplomások? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

A cikk szerint a 2012-es évfolyam azért is szerencsés, mert pont a válság kezdetekor került be az egyetemre. Ezeknek a hallgatóknak nem kellett megtapasztalniuk a munkanélküliséget.

Az egyetemi évek alatt ugyanakkor igyekeztek felkészülni a megnövekedett elvárásokra is: nyaranta dolgoztak, hogy legyen némi gyakorlatuk, mire lediplomáznak, emellett reális összeget jelölnek meg, amikor a fizetésről kérdezik őket – ezek mind segíthetik őket az elhelyezkedésben.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X