Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tényleg beperelte Schmitt a Semmelweis Egyetemet

Schmitt Pál
Tényleg beperelte a SOTE-t
Forrás: MTI / Beliczay László

Már a lemondásától számított két héten belül, még áprilisban megtette az első jogi lépéseket Schmitt Pál volt államfő a Semmelweis Egyetem szenátusának döntése ellen - derült ki most. A szenátus a plágiumbotrány végjátékában, március 29-i határozatával visszavonta Schmitt egyetemi tudományos fokozatát - írja az Index.

hirdetés
hirdetés

Semmelweis Egyetem sajtóosztálya csütörtökön megerősítette az Index erről szóló értesülését. Schmitt két lépést is tett. Egyrészt felülbírálati kérelmet nyújtott be a szenátus határozatával szemben, másrészt bírósági felülvizsgálatot is kért. Az egyetemre a sajtóosztály tájékoztatása szerint április 13-án érkezett a felülbírálati kérelem, az elbírálását megkezdték. A folyamatban lévő ügyről további információt egyelőre nem ad ki az egyetem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X