Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Banki kivonat terjed a Facebookon - egy meglepő összegről

1
Bejárta az internetet a nem mindennapi blokk fotója
Bejárta az internetet a nem mindennapi blokk fotója
Forrás: YouTube

Viccnek szánta, a bankban azonban nem díjazták annak a kanadai diplomásnak az akcióját, aki egy összegben, készpénzben szerette volna visszafizetni diákhitel-tartozását. Alex Kenjeev két hatalmas zsákkal a hátán érkezett a fiókba, és 114 ezer dollárt, azaz 26 millió forintot számolt le az alkalmazottak elé – számolt be a Daily Mail. A banki ügyintéző elsőre nem is nagyon tudott mit kezdeni a zsákokkal, majd az alkalmazottak nekiálltak a pénzszámolásnak, két és fél órával később pedig Kenjeev el is hagyhatta a pénzintézetet - immár hitelmentesen.

hirdetés
hirdetés

A montreali jogász olyan jópofának találta saját akcióját, hogy a bizonylatról készített fotót a Facebookra is kiposztolta, a kép futótűzként terjedt.

Alex Kenjeev 2009-ben végzett a University of Toronto jogi karán, és azonnal elkezdte törleszteni a tartozását. Egyetem után rögtön a O'Leary Ventures befektető vállalatnál kezdett dolgozni, és már az első években 76 ezer dollárt, azaz 17 millió forintot tudott visszafizetni a felvett diákhitelből. Ám az üzlet olyan jól ment, hogy most egy összegben törleszteni tudta a maradékot.

„Nem kérkedni akartam a vagyonommal, csupán viccnek szántam a készpénzes megoldást. És különben is, ez tűnt a legegyszerűbbnek” – mondta Alex Kenjeev. Van, aki kevésbé szerencsés, és élete végéig nyögi a diákhitelt – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X